Få saker är viktigare än relationen med våra barn!
En dag full med INSPIRATION och konkreta VERKTYG!

FOKUS FÖRÄLDER SÄNDS ÄVEN DIGITALT! Men då behöver du anmäla dig till arrangemang nr 71698 på SVs hemsida.
Så skickas länken ut till din angivna e-postadress dagen innan, titta även i din skräppost.

Programmet inleds av Anna Morell och Jenny Karlsson från MOVE pedagogik.

Registrering Kl. 09.30

Program
Kl. 10.00-10.50

Johanna Goa är utbildad beteendevetare och arbetar med samtal med föräldrar till barn med NPF, hon föreläser och bloggar även om NPF. Johanna driver företaget och Instagramkontot: @npfpussel. Hon arbetar för att sprida kunskap och medvetenhet kring NPF i samhället och framför allt lyfta föräldrar till barn med NPF som ofta kämpar i det tysta

Johanna kommer lyfta vilken påverkan NPF har på individens psykiska hälsa.
Hon kommer lyfta hur det är att vara barn med NPF i dagens samhälle. Hur barnen påverkas av krav, prestation.
Hon kommer också lyfta den psykiska ohälsan hos föräldrar till barn med NPF som ofta slits mellan samhällets förväntningar och sitt barns psykiska hälsa och hur stressen påverkar föräldrar och barn med NPF.

Frukt och kaffe

Kl. 11.05-12.00
Johanna Baraka är barnsjuksköterska och samtalsterapeut hon arbetar just nu med samtal för barn och vuxna. Johanna ser ett starkt samband mellan barns mående idag och föräldrars stressade vardag. Hon driver instagramkontot: @vardefull.se med syfte att nå ut till föräldrar och ge stöd och kunskaper i vardagen för att minska den psykiska ohälsan.

Johanna kommer prata om stress i vardagen hos barn och vuxna.
Det blir en föreläsning ur föräldraperspektivet att tänka kring vilka faktorer runt oss människor (barn och vuxna), som påverkar oss negativt och leder till stress och psykisk ohälsa i långa loppet!
Finns det en samhällsnorm som vi har svårt att kliva ur?
Johanna kommer även prata om hur vi kan stärka barns självkänsla och varför det är viktigt i relation till stress. Vad finns det för tecken på stress hos barn?
Och hur påverkas barn av vuxnas stress?

Lunch på egen hand Kl.12.00-13.00

Kl. 13.00-14.30
Frida och Tilda Boisen
Aldrig släppa taget – Om att vara en Npf-familj
Tillsammans berättar Frida och Tilda om den viktigaste resan de någonsin gjort tillsammans. De berättar om det allra svåraste. Om de mörkaste stunderna. Och om vägen ut. Frida och Tilda berättar om en fruktansvärd tid för deras familj.

Det är även en föreläsning om hur enormt många andra familjer har det.
Om hur fler än 24 000 barn och unga står i kö till BUP. Flera av dem i månader, ibland rent av år. Det är en föreläsning om vad som kan hända när en tonåring mår fruktansvärt dåligt psykiskt och det inte finns hjälp att få.
Det är en berättelse på liv och död.
Det är en berättelse med röster som behöver höras. Om Fridas röst som mamma. Om Tildas röst. En röst som så sällan får plats.
Men framför allt är det en berättelse om kärlek, ork och hopp.

Varmt välkommen med din anmälan!

BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till.

ENKÄT
Du kommer att få en webbenkät via mejl. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.