Skådespelaren och producenten Simon Settergren föreläser om uppväxten med sin schizofrena pappa. Det är en berättelse om att bli fri från skammen som ofta förknippas med psykisk sjukdom. Trots allt kunde Simon se att hans pappa hade ett hjärta av guld.

Simon Settergren har även skrivit manus och producerat filmen Kungen av Atlantis (2019). Filmen baseras på hans erfarenheter av att växa upp med en schizofren pappa och tacklar ämnet med humor, värme och kärlek

När: Tisdagen 24 maj 2022
Kl 17.00 visas filmen Kungen av Atlantis.
Kl 19.00 föreläser Simon Settergren

Var: Falu lasaretts föreläsningssal, mittemot biblioteket

Entré: Fritt inträde.

Arrangörer: Evenemanget ingår i Föreläsningsserie 2022: Psykisk hälsa – tillsammans gör vi skillnad som arrangeras av Finsam Falun och Region Dalarna i samarbete med studieförbunden. Medarrangörer denna gång är Intresseföreningen för schizofreni och andra psykossjukdomar (IFS) i Dalarna och Studieförbundet Vuxenskolan.

Föreläsningen sänds också på nätet. Inom kort kan du hämta en länk till sändningen på den här sidan.

Anmäl dig till föreläsningen på lasarettet senast 23 maj:

https://www.finsamdalarna.se/2022/04/13/forelasning-och-film-schizofreni/?titel=falun